Behandelingen


Bij iedere behandeling wordt uw dier grondig onderzocht en nagekeken. Zo worden de nagels geknipt, het gebit gecontroleerd, de oren gereinigd wanneer nodig, teken en vlooien verwijdert en besteden (deze kosten kunnen worden doorberekend) en de anaal klieren worden gecontroleerd. Als finishing touch krijgt uw dier een slikbehandeling en een heerlijk geurtje.

Knippen/ scheren
Uw dier hierbij in ieder gewenst model geknipt of geschoren. Indien uw dier ernstige klitten heeft wordt het dier in overleg geschoren op een kortere lengte, om pijn te voorkomen. Het belang van uw dier staat voorop. Deze techniek wordt vooral toegepast bij Poedels, Bichons, Maltezers etc.. Deze dieren worden om de 4 á 12 weken behandeld

Uitdunnen/ effileren
Het dode haar wat eruit geplukt kan worden, wordt eruit gehaald en de rest wordt met een effileerschaar uitgedund en gemodelleerd. Om de hond optimaal in model te zetten wordt er ook gewassen. Deze techniek wordt vooral toegepast bij Spaniëls, Setters en Retrievers. Deze dieren worden om de 4 á 24 weken behandeld. De frequentie hangt erg af van het vachttype en het feit of deze wel of niet gecastreerd is.

Ontwollen
De loszittende onderwol wordt verwijderd met een slickerborstel/ontwolhark. Na het ontwollen wordt er gewassen en gedroogd, waarbij op een natuurlijke manier nog meer loszittende haren worden verwijderd. Als bepaalde plaatsen overbehaard zijn, wordt dit als het mogelijk is geplukt en eventueel geëffileerd om uw hond er zo mooi mogelijk uit te laten zien volgens de rasstandaard of uw wensen. Deze techniek wordt vooral toegepast op Berner Sennens, Herder, New Foundlanders ect. Deze dieren worden vooral tijdens de ruiperiode behandeld om de 3 á 6 maanden.

Plukken/ strippen
Het dode haar wordt met de hand verwijderd. Gebeurt dit niet, dan kan het dode haar jeuk veroorzaken. Er zijn 2 manieren van plukken.
Plukken: ong. 2 x per jaar wordt de gehele bovenvacht verwijderd. Er blijft er een zachte ondervacht over.

Strippen: ong. 4 x per jaar wordt de helft van de bovenvacht geplukt. Er ontstaat een 3-delige vacht van wollige ondervacht, korte ruwe vacht en een lange ruwe vacht. Bij het Strippen wordt de lange ruwe vacht verwijderd waardoor de korte ruwe vacht blijft staan. Zo blijft hij zijn ruige ruwharige uiterlijk het hele jaar door behouden! Deze techniek wordt vooral toegepast bij de Cairn Terrier, West Highland White Terrier, Fox Terrier, Dashond ruwhaar ect. Deze dieren worden om de 12 á 26 weken behandeld afhankelijk van de rijpheid van de vacht en de wens van de eigenaar.

Nagels Knippen
Wanneer de nagels te lang zijn, moeten ze op de juiste lengte geknipt en gevijld worden zodat de juiste voetstand behouden blijft. Wij zijn hierin gespecialiseerd zodat de nagels bij iedere keer dat u met uw huisdier komt, gecontroleerd en eventueel behandeld worden.

Oorreiniging
Bij alle langharige honden is het noodzaak het overvloedige haar uit de gehoorgang te plukken. Wanneer dit niet gebeurd, kan oorsmeer de gehoorgang verstikken en ontstekingen veroorzaken. Oormijt is ook regelmatig te vinden in rijkelijk behaarde gehoorgangen. Wanneer nodig wordt de gehoorgang en oorschelp met een oorreiniger behandeld. Bij het vermoeden van oorontsteking, verwijs ik u graag door naar de dierenarts voor deskundig advies.

Verwijderen van teken en vlooien
Bij een behandeling wordt uw dier grondig gecontroleerd. Wanneer er teken op uw dier zitten, worden deze met een tekentang verwijderd. Als er vlooien worden ontdekt wordt uw dier (in overleg) met comforis® acuut behandeld (deze kosten worden doorberekend). Dit zorgt ervoor dat alle aanwezig vlooien binnen zeer korte tijd gedood worden. Ook kunt u vlooienbestrijdingsmiddelen bij ons verkrijgen met een passend behandelplan.

Vlooienbehandeling
Een vlooienbehandeling houdt in het scheren van de hond, wassen met vlooienshampoo en nazorg. Na de behandeling moet alles weer worden ontsmet.

Anaalklierbehandeling
Bij een behandeling worden de anaalklieren gecontroleerd. Deze klieren zitten vlak achter de anus bij uw hond. Wanneer deze overvol raken krijgt uw hond jeuk en gaat met zijn achterwerk over de grond scheuren. Als deze te vol zitten worden de klieren geleegd op een deskundige manier.

Wassen en föhnen
Om uw hond optimaal in model te zetten, wordt er ook gewassen . Wij gebruiken Biogance  shamppo die enkel samengesteld zijn door planten en kruiden extracten Per hond wordt de föhntechniek bepaald om hem perfect af te kunnen werken. Op verzoek kan wassen achterwege gelaten worden of kan het dier alleen gewassen en gedroogd worden.