Blog 1.

 

Hoi Hoi

 

Ik zou me even voorstellen. Ik ben Desiree Moll, de trotse eigenaar van Hondentrimsalon "Bulletje".

Van kleins af aan was ik al gek op dieren, maar vooral honden en katten. Niet gek want ik ben er als kind zijnde ook mee opgegroeid.We woonden dan wel op een flatje in Den Haag, maar zolang ik me kan herinneren waren er altijd huisdieren om me heen.Hond,vogels,vissen,waterschildpadjes.Later toen ik met mijn ouders naar Eindhoven verhuisde kwam er een 2e hondje bij, een kat en een volière.Ik wist als klein meisje van 4 jaar al dat ik later iets met dieren ging doen. Mijn ouders werden ooit helemaal gek van mijn enthousiasme. Als we over straat liepen moest ik altijd het hondje aaien van de buren of in een dierenwinkel altijd even kijken bij de diertjes.

 

Na mijn lagere school ben ik naar de MAVO gegaan. Toen ik deze had afgerond ben ik meteen begonnen met de opleiding hondentoiletteren in Den Haag. Dat was een hele onderneming . Ik had nog geen rijbewijs en ging dus steeds met de trein vanuit Eindhoven naar Den Haag.Gelukkig was dit maar een keer per maand, Ik ging stage lopen bij een dieren winkel in Eindhoven. Achter de winkel zat de trimsalon. Het was er altijd erg druk en je moest flink doorwerken om alle hondjes voor die dag weer netjes klaar te hebben als hun baasje ze kwam halen. Door dat er zo'n druk achter stond kwam je eigenlijk niet aan een knuffel of een aai toe. En dat vond ik maar niets.Het leek wel een fabriek. Nee niets voor mij.Ook gingen ze daar ook niet altijd even lief met de hondjes om en dat was voor mij de grens. Nee dit was niet wat ik zocht, als het er overal zo aan toe gaat , nee dan was dit beroep niets voor mij.Ik ben toen verder gaan zoeken naar een andere stage plaats en kwam bij een hondentrimsalon in Maarheeze uit.Ja, dit paste veel meer bij mijn verwachtingen. Geen drukte, geen wachttijden. En vooral alle aandacht en tijd voor de hondjes. Dit was wat ik zocht en wat ik van hondentrimmen verwachtte. En je merkte het ook aan de hondjes. Hier waren ze lang niet zo bang en nerveus. En als zij binnen kwamen dan kwispelde hun staartje al. Toen wist ik als ik ooit mijn eigen salon heb, ja dan op deze werkwijze.Want er is niets zo mooi en fijn dan een tevreden klant. En in ons geval zijn dat op de eerste plaats de hondjes. Tuurlijk zijn de baasjes ook belangrijk, zij mogen vertellen wat hun wensen zijn, maar bij ons draait alles verder om een hond die blij is om naar de kapper te gaan.

 

Hondentrimsalon "Bulletje"is in 1992 geboren. We hadden een hondje een kruising Jack Russel /Kooikerhondje met de naam "Bulletje". En daar komt dan ook de naam van de trimsalon vandaan. Ons Bulletje is 17 jaar oud geworden.En de trimsalon is nu een soort eerbetoon aan dit vriendelijke, trouw en lief vriendje.

De trimsalon in Eindhoven zat in een schuur achter het huis. Niet zo groot, eigenlijk veels te klein. Maar toch 16 jaar volgehouden. Na een paar verhuizingen wonen we nu in Helmond.De trimsalon zit in een ruimte in mijn huis. Het viel niet mee om alles weer opnieuw op te bouwen. Maar al snel werd de trimsalon een succes. En wisten de hondjes in Helmond en omgeving mij toch te vinden.Maar ook sommige klanten uit Eindhoven vinden het niet erg om een stukje te rijden voor de kapper voor hun hondje.

 

De trimsalon ging ook uitbreiden. Onze 2 kinderen zijn ook bezig met de opleiding en lopen nu bij mama stage. Hoe mooi is dat!!!Maar ik zit ook niet stil. Bij het behandelen van de vacht van de honden en katten kom je soms van alles tegen. Jeuk, irritatie, wondjes, geur. Ik ging me daar meer in verdiepen en ben toen de opleiding homeopathie voor dieren en algemeen dierengenezer gaan volgen.

Maar ook zijn we gaan kijken naar de behoefte van de klanten. Deze vroegen steeds vaker welke producten we gebruiken en of ze die ook konden kopen.Daarom hebben we nu ook een webshop de "Blijehondenshop"voor alles wat je maar voor je hond kan bedenken.

Maar we zijn nog verder gaan uitbreiden. We hebben nu een honden uitlaatservice , maar wel een andere opzet dan mijn collega's. Wij gaan niet eerst alle honden ophalen om ze uit te laten, nee we laten alleen u hondje of hondjes uit.

Verder kunt u bij onze "Troetelbeer"terecht voor de opvang van u huisdier. Dit kan een dag zijn of meerdere dagen voor vakantie opvang. Dit gebeurt allemaal kleinschalig, omdat de dieren hier in huiselijke sfeer worden opgevangen, in onze eigen huiskamer.